Particuliere zorg
Equilibrium – begeleiding in balans biedt particuliere behandeling en ondersteuning. Wat hiermee bedoeld wordt is dat Equilibrium een zorgovereenkomst heeft met jou. Jij bepaald welke ondersteuning jij nodig hebt! Ondersteuning die bij jou aansluit!
Equilibrium levert ondersteuning vanuit het persoonsgebonden budget (PGB). Dit betekend dat er een WMO of WLZ indicatie nodig om de ondersteuing vergoedt te krijgen. Meer informatie hierover vindt je onder aan de pagina. Voor ondersteuning vanuit het PGB wordt een stantaart tarief gerekend van 45,- euro per uur.
Hulp nodig bij het aanvragen van een PGB? Equilibrium – begeleiding in balans helpt je graag!
Geen indicatie?
Equilibrium begeleiding in balans biedt particuliere behandeling. Dit betekend dat de kosten voor een consult niet vergoed worden. Soms wordt natuurgeneeskunde vergoed vanuit aanvullende verzekeringen. Voor veel mensen is een aanvullende verzekering finaciëel niet haalbaar. Equilibrium – begeleiding in balans wil dat goede zorg voor iedereen beschikbaar is. Er wordt een standaard tarief per consult gehanteerd.
Prijzen:
Korte oplossingsgerichte therapie:
Intake: 60,-
Vervolg consult: 45,-
Consult – natuurgeneeskunde
Intake: 50,-
Vervolg consult: 30,-
Indicates:
WLZ en WMO zorg kan in 2 verschillende vormen geboden worden. Onderverdeeld in ZIN en PGB. Een WLZ indicatie verloop via het CIZ. Een WMO indicatieverloopt via de gemeente.
Persoonsgebonden budget
In geval van het PGB krijgt een hulpvrager de ruimte zelf de zorg in te kopen. Het PGB is een soort pot met geld. Iedereen heeft recht op een PGB. Bij het aanvragen van een WLZ of WMO indicatie wordt er gekeken hoeveel zorg iemand nodig heeft. Aan de hand van de zorgbehoefte wordt een bedrag vrij gemaakt. Van dit bedrag mag de zorgvrager zelf de zorg inkopen. De zorgvrager kiest hierbij een organisatie of een persoon van wie hij of zij de zorg wil ontvangen. Zij gaan dan samen een zorgovereenkomst aan. Het nadeel hierbij is dat de zorgvrager een extra handeling moet verrichten. De extra handeling kan uiteraard met ondersteuning worden uitgevoerd. Het voordeel is dat de zorg veel beter afgestemd kan worden op de zorgvrager. De zorgvrager niet afhanelijk is van contracten tussen grote organisaties daarmee de keuze heeft voor hoge kwaliteit zorg.
Zorg in natura
Bij ZIN (zorg in natura) hebben gemeente en verzekeraars contracten met zorgorganisaties. Het voordeel hierbij is dat de zorgorganisatie het papierwerk, de financiën, uit handen neemt van de hulpvragers. Het voordeel voor de gecontracteerde organisaties is dat de organisaties bij gemeente, zorgverzekeraars en huisartsen de eerste keus krijgen bij een doorverwijzing. Het nadeel is dat gemeente en zorgverzekeraars eisen kunnen stellen aan de zorg die gelevert wordt.