Your cart

No products in the cart.

Bacopa Monnieri tabletten

27.30 incl. BTW

Artikelnummer: 004 Categorieën: , ,

Beschrijving

De bacopa monnieri tabletten bestaan uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten. Bacopa monnieri wordt in de Ayurvedische geneeskunde al eeuwenlang gebruikt om mensen van alle leeftijden te helpen om nieuwe informatie te leren en te onthouden. Het is ook van oudsher gebruikt om op natuurlijke wijze psychische problemen aan te pakken. In oude Vedische teksten wordt bacopa geclassificeerd als een ‘rasayana’ – een plantaardige stof dat een lange levensduur ondersteunt. In Ayurvedische teksten wordt bacopa “Brahmi” genoemt en dat betekent in het Sanskriet ‘Bewustzijn en wijsheid’. Vandaag de dag gebruiken Ayurvedische artsen bacopa om cognitie, focus en concentratie te ondersteunen. 

 

Het plantje kent zijn oorsprong in de Ayurveda, een traditionele geneeswijze in India en zou een werking hebben tegen angst, concentratieproblemen, een slecht geheugen en epilepsie. Daarnaast wordt het mini-plantje in sommige gebieden in India gebruikt als seksualiteit opwekker, in Sri Lanka als koortsbestrijding en in de Filipijnen als vochtafdrijver. 

 

Bloem van de bacopa monnieri plant

Dat bacopa de koosnaam hersentonicum draagt, is niet geheel ongefundeerd, want het violet achtige plantje bevat namelijk van nature een grote hoeveelheid antioxidanten. En van antioxidanten weten we natuurlijk dat ze helpen beschermen tegen vrije radicalen die schade aan weefsels en cellen in het brein kunnen veroorzaken. Verschillende stoffen in de bacopa monnieri zouden zijn koosnaam inderdaad eer aan kunnen doen. Zo bevat het plantje bacoside A, B, C, D, G en I t/m V, dit is een groep saponinen die de bacopa monnieri uniek maakt.

 

 

Gebruik van bacopa monnieri tabletten

 

2 tot 3 maal daags 1 tot 3 tabletten met water innemen. 

 

 

Inhoudt van de bacopa monnieri tabletten

 

100 tabletten

 

 

Inhoudsstoffen van de bacopa monnieri tabletten

 

  1. 200 mg Bacopa monnieri extract gestandaardiseerd op 30 % bacosides
  2. 53 mg microkristallijne cellulose

 

Interacties van bacopa monnieri

 

Medicijnen

 

Acetylcholinesterase (AChE) remmers, anticholinergische medicijnen, cholinergische medicijnen, cytochrome substraten: P450 1A2 (CYP1A2), P450 2C19 (CYP2C19), P450 2C9 (CYP2C9), P450 3A4 (CYP3A4).

Kleine gevaren bij het gebruik van schildklierhormonen.

 

Kruiden en supplementen

 

geen bijwerkingen bekend.

 

 

Extra informatie

 

Extra informatie: https://www.sohf.nl/nutrienten/bacopa-monnieri 

Onderzoek naar het effect en de werking: 

  1. Neuropharmacological Review of the Nootropic Herb Bacopa monnieri

  2.  The Molecular Links of Re-Emerging Therapy: A Review of Evidence of Brahmi (Bacopa monniera)

 

Kruiden, supplementen en geneesmiddelen zijn vaak niet de oplossing voor de problemen maar vormen voornamelijk een ondersteuning of een extra hulpmiddel bij het hervinden van de balans. Supplementen en kruiden preparaten zijn geen vervanging van een gezonde levensstijl. Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht op onze contact pagina

Extra informatie

Angst remmend

Ondersteund bij overmatige angstgevoelens

Dag nacht ritme

Ondersteunt het circadiaans ritme

Autisme spectrum stoornis

heeft een beschermede werking op de hersenen, ondersteunt cognitieve functies, stimuleert neurogenesis