Your cart

No products in the cart.

Welkom op de zelfhulp pagina van Equilibrium begeleiding

Hier vindt u hulpmiddelen om zelf te werken aan herstel.

Boeken

De weg naar herstel

Met het zelfhulpboek ‘De weg naar herstel’ kunnen mensen met psychische problemen aan hun eigen herstel werken. Het boek bevat onder andere oefeningen, suggesties, creatieve uitingen en manieren om stress te verminderen. Door stukjes te lezen, vragenlijsten in te vullen en oefeningen te maken helpt het boek cliënten om gemotiveerd te blijven en hen te leiden door processen waarin zij zichzelf vragen stellen, ontdekken en plannen maken voor waar zij met hun leven naartoe willen.

Hoe helpt het?

In ‘De weg naar herstel’ gaat u actief op weg naar herstel en leert u van de succesvolle ervaringen van anderen. Het boek bevat mooie reistips, om stapje voor stapje uw eigen weg te bewandelen.

Hoe gebruik ik het boek?

Het is geschikt voor zowel individueel gebruik als in groepen en hoeft niet van voor tot achter doorgenomen te worden. Het kan in willekeurige volgorde worden gebruikt.

Waar richt het zich op?

‘De weg naar herstel’ is de Nederlandse uitgave van ‘Pathways to Recovery’; wat door het centrum voor Psychiatrische Rehabilitatie is benoemd als een van de top drie herstelwerken in de USA. Het is bedoeld voor cliënten, wel of niet in zorg bij een ggz-instelling, en bevat tips die gebruikt worden om leren vooruit te kijken, doelen te stellen voor het leven en dromen te realiseren. Het richt zich niet op psychiatrische symptomen of behandelingen.

Bestellen?

Bent u geïnteresseerd in het boek ‘De weg naar herstel’? Het boek is niet te koop in de winkel, maar kan besteld worden bij Maatwerk Grafisch, onderdeel van Maatwerk centrum voor werk en ontwikkeling van GGZ NHN, in Heiloo. Bestellingen lopen via Maatwerk Grafisch, onderdeel van Maatwerk centrum voor werk en ontwikkeling van GGZ NHN, in Heiloo.

Via deze link kunt u het boek zelf bestellen. (Naar de Herstelacademie)

Happy Life 365 is de no-nonsense denkwijze voor een leuker leven

Happy Life 365 is de no-nonsense denkwijze voor een leuker leven. Aan de hand van thema’s als zelfvertrouwen, gezondheid, vriendschap, werk, social media en relaties leert Kelly de lezer op een simpele en effectieve manier anders om te gaan met negativiteit, stress en piekeren. Nuchter en met humor, over hoe je zelf aan geluk werkt door los te laten waar je geen controle over hebt, en de regie te pakken waar het kan. Het leert je wat vaker lak te hebben aan wat een ander van je vindt, wat vaker nee te zeggen tegen dingen waar je een hekel aan hebt, te accepteren dat falen bij het leven hoort en je niet perfect bent of hoeft te zijn. Het laat je werken voor wat je wilt. Een boek boordevol praktische opdrachten, voorbeelden, stappenplannen, tips, tricks en quotes voor een leuker leven!

Bestellen?

‘Happy Life 365’ bestellen op bol.com