Your cart

No products in the cart.

In therapie bij Equilibrium – begeleiding in balans 

Equilibrium – begeleiding in balans biedt korte oplossingsgerichte therapie. Oplossingsgerichte therapie en oplossingsgericht werken is ontwikkeld in het Brief Family Therapy Center in Milwaukee (VS). Een uitgebreide analyse van het probleem bleek niet nodig. Daardoor zijn er minder sessies nodig: maar liefst de helft minder. Vandaar de combinatie: oplossingsgericht en kort.

Deze therapie begint steeds met het einddoel voor ogen. Wat wil jij bereiken, waar wordt jij blij van?

De effectiviteit van oplossingsgerichte therapie is onafhankelijk van de DSM-diagnose en de sociaal-economische status van de hulpvrager. De oplossingen passen in jouw referentiekader. Dat zorgt voor een blijvend effect. Het is een respectvolle, snelle én vriendelijke benadering.

Oplossingsgerichte therapie is goed te combineren met andere, meer probleemgerichte therapieën als gedragstherapie en EMDR.

Tijdens de begeleiding en ondersteuning wordt standaard gebruik gemaakt van oplossingsgerichte gesprekstechnieken. Wil je buiten een begeleidingstraject om gebruik maken van het aanbod korte oplossingsgerichte therapie? Dat is ook mogelijk! Neem dan contact op!

Behandeling (klinisch herstel) bij Equilibrium – begeleiding in balans

Equilibrium – begeleiding in balans vindt het belangrijk dat de hulp aansluit bij de hulpvrager. De natuurgeneeskundig-consulten hebben als belangrijkste uitgangspunt: veiligheid en effectiviteit bij het reduceren van klachten, ter bevordering van het herstelproces, zelfredzaamheid, psychisch of cognitief functioneren. Equilibrium biedt geen medische behandelingen. De service ‘natuurgeneeskunde’ wordt geboden als advies tijdens de begeleiding en ondersteuning. Als onderdeel van een begeleidingstraject wordt het advies niet los gezien van ondersteuning bij een gezonde levenstijl en zelfredzaamheid. Op deze manier valt het advies onder begeleiding en kost het niets extra.

Wil je buiten een begeleidingstraject om gebruik maken van het aanbod natuurgeneeskundig consult? Neem dan contact op!

Naast natuurgeneeskundig-consulten biedt Equilibrium – begeleiding in balans een aantal hoge kwaliteit kruidenpreparaten en voedingssupplementen. Je kunt verschillende kruidenpreparaten vinden in onze Winkel.

De werkwijze

Leefstijlpsychiatrie en natuurgeneeskunde

Zorg voor gezondheid is niet nieuw. Verschillende vormen van geneeskunde bestaan al duizenden jaren. Ayurveda bestond al voor het nieuwe testament. Sjamanisme gaat nog veel verder terug in de tijd. Voor de tijd van synthetische geneesmiddelen (het jaar 1901) werd er voornamelijk gewerkt met planten en kruiden. Met de opkomst van de synthetische geneesmiddelen zijn de oude geneeswijze op de achtergrond geraakt. De verschillende geneesmiddelen die al duizenden jaren met succes zijn ingezet hebben geen plek kunnen bemachtigen in het huidige gezondheidszorgsysteem. Binnen de reguliere zorg is hier dan ook weinig aandacht voor. Dit neemt niet weg dat de oude kennis over kruiden en planten veel waarde heeft en nog steeds vele mensen kan helpen bij het behalen van gezondheid en welzijn.

Veel van onze gezondheidsproblemen zijn te verbinden met onze leefstijl. De oude kennis uit het sjamanisme, ayurveda en de oude chinese geneeskunde herwinnen steeds meer terrein in de moderne geneeskunde. Voeding, beweging en het gebruik van medicijnen (de schadelijke of belemmerende gevolgen van medicijnen) krijgen een steeds belangrijkere plaats in de zorg. Langzaam verschuift de focus van behandeling van klachten en symptomen naar een meer totaalbeeld. Dit beeld krijgt vorm in leefstijlgeneeskunde. Een vorm van leefstijlgeneeskunde is leefstijlpsychiatrie. Zie ook: Leefstijl als medicijn in de psychiatrie door: J. DEENIK, J.M. VERMEULEN, R.J.T. MOCKING, E. VAN ASSCHE, W. CAHN.

Leefstijlpsychiatrie richt zich op een veel breder spectrum aan mogelijheden dan therapie en geneesmiddelen. Het maakt bijvoorbeeld ook gebruik van kruiden en supplementen als medicijn. Goedgekeurde kruiden zijn bijvoorbeeld sint-jansruid en lavendel (laseaxan). Maar er zijn er nog veel meer die kunnen helpen.