Your cart

No products in the cart.

Wie is Roy

Mijn naam is Roy van Veen woon in Hazerswoude Dorp. Eigenaar van Equilibrium – begleiding in balans.

Ervaringsdeskundigheid

Interesses en autisme

Zelf ben ik gediagnosticeerd met autisme. Vanuit hier is mijn interesse in de psyche ontstaan. Mijn interesse omvat veel onderwerpen die te maken hebben met de gezondheid en psychiatrie. Naast scholing en een brede interesse in mijn vakgebied, ben ik ook ervaringsdeskundige.

Expertise autism

Veel van mijn ervaring komt vanuit problemen binnen het autisme spectrum en hulpverleningstrajecten in combinatie met scholing en een uitgebreide interesse.

Achtergrond

In mijn jeugd is het het leven een behoorlijke opgave geweest met veel uitdagingen en hulpverleningstrajecten. Een diagnose had ik nog niet. Ik liep vast op verschillende levensgebieden. Klachten als overgevoeligheid voor geluid, geur, smaak, en structuur. Maar ook moeite met het filteren van prikkels. Daarnaast ook het niet kunnen vinden van aansluiting bij andere mensen. De verschillende klachten en het ontbreken van de diagnose maakte de zoektocht naar de juiste hulp moeizaam. Er is in deze tijd veel geprobeerd, helaas met weinig resultaat.

Diagnose

Uiteindelijk, op mijn 24ste, is de diagnose autisme gesteld. Na het krijgen van de diagnose is het nog een behoorlijke uitdaging geweest om de juiste hulp te vinden. Naast autisme was er meer problematiek ontstaan. Uiteindelijk heb ik de juiste hulp gevonden en ben ik goed terecht gekomen, ben ik als persoon gegroeid en is de kwaliteit van mijn leven er flink op vooruit gegaan. De klachten zijn verdwenen en het autisme vormt geen belemmering meer in mijn leven.